5 съвета как да планирате Сватба на открито. Сватба на поляна или в градина

Кой не би искал да каже „Да“ сред прекрасна градина на открито? Шикозните градински партита и сватби в стил „Великия Гетсби“ имат дълга традиция сред висшето общество. Te са едни от градинските партита обгърнати в изтънченост. Но модерните младоженци избират и не чак толкова формална обстановка. Единственото, от което се нуждаят е да им предоставим терен за организацията на уникални и запаметяващи се сватбени събития. Преди всичко, днешните двойки копнеят за преживяване свързано с природата, като по този начин искат да се възползват от заобикалящата ги красота.

Сватба на открито. Сватба на поляна или в градина

Сватба на открито. Сватба на поляна или в градина

Ето няколко съвета, за това как да организирате вашата собствена сватба на открито!

Съобразете се със съответния сезон

Посещавате избраната градина през месеците април или май и се влюбвате в красивите цъфтящи череши и миризмата на пролет…но ще се жените през октомври. Не се заблуждавайте от красивата природа, която виждате на момента. Тя няма да е същата в деня на вашата сватба. Повечето градини имат какво да предложат през цялата година. Когато, обаче искате определени цветя и растения да са в конкретния момент на цъфтеж и тяхната пълна красота, то тогава се съобразете със сезона и това какво ви предлага майката природа на конкретната дата.

Сватба на открито. Сватба на поляна или в градина

Сватба на открито. Сватба на поляна или в градина

Предпазете се от нежелани гости

Флората и фауната понякога са съпроводени с пристигането на непоканени гости, като например мравки, пчели или комари. Обсъдете предпазните мерки с управителя на имота, като се подсигурите, че насекомите няма да провалят вашето празненство. Всичко от репеленти до специални свещи срещу насекоми ще ви осигури спокойствието, от което се нуждаете. За всеки случай подгответе си аптечка за първа помощ при евентуални неочаквани инциденти.

Сватба на открито. Сватба на поляна или в градина

Сватба на открито. Сватба на поляна или в градина

Подгответе обстановката

Когато сте заобиколени от натурална красота, екстра декорите не са толкова необходими. Но добавянето на няколко персонални нотки ще направи чудеса в преобразяването на мястото. Имаме безброй предложения и идеи за вашия ден, но това, което ние предлагаме е да започнете с аксесоарите на най-близките ви хора. Като например да полирате стария полилей, който сте занесли на тавана. Помислете за античната ръчна косачка на леля ви, на която винаги сте се смяли. Тук е моментът за малко декорация и би изглеждала супер на фона на масата за подписването. Сватбеният сервиз на майка ви ще бъде още една стопляща сърцето идея и едно прекрасно допълнение. Огледайте се наоколо и потърсете вдъхновение в заобикалящата ви среда и вижте къде ще ви отведе това, резултатът може да надмине очакванията ви.

Сватба в градина

Сватба в градина

Съобразете се с майката природа

Чадъри, тенти, газови лампи, преносими външни навеси, това са все неща, които може да се окажат незаменими за вашите гости при нужда от малко сянка или евентуален дъжд. Липсата на подобни важни елементи може да помрачи деня, ако не бъдат взети под внимание. Винаги имайте план „Б“, когато мислите за сватба на открито. Сватба на поляна или в градина.

Сватба на открито. Сватба на поляна или в градина

Сватба на открито. Сватба на поляна или в градина

Придайте вкус и индивидуалност на пространството

Някои градини са прекалено формални и стерилни, други пък привнасят ненужен патос към празненството. Трети пък са прекалено разхвърляни и разпилени. Като Ваш декоратор ви съветваме да създадем отделни „стаи“ чрез използването на ретро мебели, коктейлни високи маси или растения в саксия. Но добавянето на свежи елементи от рода на одеяла за пикник, плажни столове, дървени пейки, малки, но ефектни детайли, които създават контраст със заобикалящата ги естествена красота на цветя и растения, ще направи събитието наистина запомнящо се. Вашите избори трябва да бъдат водени от настроението, което искате да създадете в гостите, но не позволявайте на еднообразието да ви ограничава от това да бъдете дръзки и различни!

Сватба в градина

Сватба в градина

Мечтаете ли и Вие за луксозна сватба? Доверете ни се и ще организираме за Вас най-красивата сватба, на която сте присъствали- Вашата! Кажете голямото си „Да“ с нас, отпуснете се и ѝ се наслаждавайте. Alfa Luxury Events – агенция за луксозни събития и сватби в България и чужбина.

Сватба в градина

Сватба в градина

За още идеи може да разгледате нашите страници във Facebook и Instagram.