Как да организирате моминско парти със стил?

Едно от най-забавните и запомнящи се неща, по време на организацията на сватбата, е организирането на моминското парти. Моминско парти – как да го организираме? Тази важна задача обикновено се пада на кумата, шаферките и най-близките приятелки на булката. Организирането на моминското парти е свързано с много настроение, подаръци и много пъти с пътуване до различни дестинации „по женски“. Забавлявайте се, защото момчетата вече са съставили плана за ергенското парти, на което със сигурност няма да сте поканени:)

Ако Вие сте една от натоварилите се с отговорността да организира моминското парти със стил, то тогава сте на правилното място. Може да използвате тази статия като помагало – от началото до края- за това как да планирате истинско и незабравимо моминско парти! Ще ви помогнем с организирането на списъка с гости, формирането и разпределението на бюджет, менюто, декорацията и всичко останало, за да може да избегнете излишни притеснения.

Преди да започнете планирането, консултирайте се с булката и съставете списък с нейните идеи и искания. Това ще ви гарантира, че партито ще е съобразено с нейния вкус и представа за приятно прекарване. Локацията, темата на събитието, бюджетът и всичко останало трябва да се базира и изгради според желанията и хобитата на булката. Този уикенд е насочен главно към това да почетем булката и да се забавляваме!

Моминско парти - как да го организираме?

Моминско парти – как да го организираме?

Така че, без повече увертюри ето как да организирате моминско парти със стил:

Преди да планирате и организирате каквото и да било попитайте булката следните въпроси:

1. Има ли предпочитания кога да се проведе моминското парти?

2. Има ли някакви конкретни занимания, които би искала да бъдат включени?

3. Колко див иска да бъде уикендът?

4. Има ли ограничения при изготвянето на списъка с гости, набора от алкохол, заниманията и др.?

5. Каква част от целия уикенд иска да е изненада и обича ли изобщо изненадите?

Направете си списък, по който да работите

Моминско парти

Моминско парти

1. Изгответе списък на гостите, които ще присъстват.

Преди да избирате дата или локация, съставете си списък с приблизителната бройка от хора, които искате да поканите. Списъкът с гостите за моминското парти трябва да започва с кумата, шаферките и след това да включва всички приятели и роднини, които булката иска да бъдат поканени. Съставете си списък с имената им, техните имейли, телефонен номер, за да можете лесно да се свържете с всички.

Един съвет от нас е, че списъкът с гостите за моминското парти трябва да включва:

  • от кръга с най-близките приятели

  • списък от хора около, които булката ще се чувства комфортно

  • Хора поканени на самата сватба

2. Изберете локация

Решете дали моминското парти ще бъде някъде наблизо (в рамките на кратко пътуване) или по-далечна дестинация. При избора на място се съобразете с това какви занимания можете да организирате спрямо избраната локация и времето от годината (сезона).

Имайте предвид, че ако организирате моминско парти на местно ниво, то това ще бъде много по-евтино. На гостите няма да се налага да плащат за транспорт, самолетни билети, настаняване и освен това шанса да присъстват всички поканени е много по-голям. Да не говорим, че така ще Ви остане много по-голяма част от бюджета, за да организирате повече занимания за гостите.

Ако сте авантюристи – празнуването на моминското парти извън града е чудесен повод да посетите място, на което отдавна Ви се иска да отидете. Можем да Ви предложим страхотни локации, които предлагат страхотен нощен живот и ексклузивна атмосфера.

Моминско парти

Моминско парти

3. Съставете си примерен бюджет

Преди да се консултирате с гостите, направете кратко проучване относно цените за настаняване, разходи по пътуването, храната и заниманията. Не е задължително да имате сумата до стотинка, но е хубаво да имате ориентировъчни цени, за да може участниците в събитието да са запознати.

4. Изберете дата

Да изберете дата и тя да е свободна може да се окаже истинско предизвикателство. Хубаво е да изберете няколко дати, които да обсъдите с останалите момичета.

Можете дори да организирате гласуване за различните дати. Това обаче, може да се окаже предизвикателство, тъй като не можете да угодите на всички и винаги ще има хора, на които определена дата няма да е удобна. Тук вече отговорността е лична и ако гостите искат да уважат булката ще намерят начин да присъстват и да съобразят личния си график с моминското парти.

Не планирайте моминското парти в уикенда, преди сватбата. Последната седмица е най-напрегнатата за булката и тя може да се окаже доста нервна и докачлива по време на партито. Просто поддържайте комуникация, докато избирате датите и намерете вариант, който да удовлетворява всички и най-вече булката.

5. Резервирайте настаняване

След като вече сте избрали датата, резервирайте къде ще отседнете. Тук препоръчваме да си резервирате AirBnB пред това да резервирате индивидуални хотелски стаи. Споделянето на къща или голям апартамент ще ви сплоти и направи всичко по- организирано. Също така можете да проучите местата, които разполагат с басейн или спа, което би било страхотен вариант за свободното време и няма да ви струва допълнителни разходи.

Моминско парти

Моминско парти

6. Изберете тема на събитието

Избирането на тема е напълно свободно и не е задължително, но в същото време това може да се окаже едно много важно допълнение към моминското парти. Темата може да варира от нещо от сорта: „Нека да полудеем“ или „Да се развихрим“ до нещо съвсем просто, като например някой от интересите на булката или дори и нейното име. Темата може да ви помогне при избора на декора или игрите и заниманията, които планирате за по-късно.

Ако се затрудните при избора на тема или занимания, започнете със занимания, за които сте сигурни, че булката харесва или неща, които вече знаете за нея, като например:

  • любим филм

  • хобита

  • любима храна

  • вид на характера (екстроверт / интроверт)

  • цветове свързани със сватбата

  • стил на обличане

  • любими места

Моминско парти - как да го организираме?

Моминско парти – как да го организираме?

7. Планирайте заниманията

Внимавайте със заниманията. Не претоварвайте програмата. Все пак сте там, за да се забавлявате, а не да изпълнявате план. Ако все пак имате идеи за богата програма, ви препоръчваме да се съобразите, колко ще са свежи гостите и колко енергия изисква всяко едно от заниманията. Разпръснете по-важните занимания през малко повече време и ги комбинирайте със свободно време. Когато избирате заниманията започнете с хобитата на булката.

8. Подгответе подарък за бъдещата булка

По традиция всяка от шаферките би трябвало да поднесе малък подарък на булката. Това най-често може да е козметика, романтично бельо, но нашият съвет е да организирате подаряването на един общ, по-голям подарък. Така ще могат да се включат и гостите или тези от тях, които имат желание.

9. Декорацията

Нашият съвет е да изберете няколко стратегически места, които да украсите. Не прекалявайте. В подобни случаи малкото винаги е повече. Никой не иска да бъде заслепен от безброй розови балони, лентички и евтино изглеждаща декорация.

Съвет от нас е да се обърнете към професионалисти и да отделите бюджет за украса на залата, в която ще се проведе мероприятието, ако се налага. Така ще си спестите част от отговорностите и ще имате възможност да разполагате с допълнително време за почивка.

Моминско парти - как да го организираме?

Моминско парти – как да го организираме?

10. Време е за парти

Тази стъпка говори сама за себе си. Насладете се на празненството. Порадвайте се на труда и организацията си и на това, което сте успели да постигнете.

Доверете ни се и ще организираме за Вас най-незабравимото моминско парти, на което сте присъствали- Вашето! Отпуснете се и се наслаждавайте. Alfa Luxury Events – агенция за луксозни събития и сватби в България и чужбина.

За още идеи може да разгледате нашите страници във Facebook и Instagram