Как да организираме ергенско парти ?

Ах, Ергенско парти… Сега момчета е време да се отдадете на купон, алкохол и незабравими дни, за които ще си спомняте с години. Това е вашето време, на което ще се насладите, без някой да ви обвинява, че сте прекалили.

Планирането на ергенско парти е едно от най-важните неща, което приятелите на младоженеца могат да направят за него. Всеки младоженец ще се зарадва на различно парти, а и всяка група от приятели се забавлява по уникален начин. Ако планирате парти-изненада е важно да говорите с всички от групата и да разберете каква е идеята им за приятно изкарване. Съгласувайте плановете си и с младоженеца, той е най-важният и неговите интереси и хобита трябва да са на първо място.

След като обсъдите детайлите с останалите приятели на младоженеца, които ще участват, можете да започнете да планирате и да осъществите перфектното ергенско парти. И докато момичетата са на моминско парти е време за вашия купон!

Ергенско парти

Ергенско парти

Кой е отговорен за ергенското парти?

Най-общо казано – кумът е човекът, който трябва да отговаря относно организирането на ергенското парти. Това не означава, че партито е само негова отговорност и той да върши всичко сам. Всички шафери и участници в купона могат да помогнат в процеса по планирането и да дадат своя принос с идеи.

Цялата групичка трябва да участва в планирането и да е съпричастна. Ако част от хората обичат да празнуват, но други не са чак толкова ентусиазирани, може да се получи неловка ситуация. Да стигнете до единодушно решение може да се окаже доста трудна задача. Планирането трябва да включва мнението на колкото се може повече от участниците и да има консенсус относно заниманията, които ще включите.

Традицията повелява да не се консултирате с младоженеца относно какво ще включва празненството. Но в днешно време е задължително да обсъдите нещата и поне в общи линии какво планирате да се случи. Някои от младоженците биха се зарадвали на всякакъв вид изненада и дори на по-смели постъпки, но други биха предпочели да знаят точно какво ги очаква и да имат последната дума при взимането на решенията.

За да си спестите неприятни изненади и конфузни ситуации в деня на партито, добра идея е да ги споделите с младоженеца и да се убедите, че се чувства комфортно с това, което планирате.

Също така би било полезно да обсъдите плановете си с половинката на младоженеца. Някои двойки може да не се чувстват комфортно с традиционното провеждане на ергенско парти, затова е хубаво да разберете какви са границите които трябва да спазвате.

Ергенско парти

Ергенско парти

Кой плаща за ергенското парти ?

Когато планирате ергенското парти, обсъдете това кой ще плати за различните мероприятия. По традиция кума плаща сметката и всички шафери се включват и помагат. В днешно време етикета диктува всеки един от гостите да поеме сметката си плюс част от сметката на младоженеца.

Каквото и да се уговорите относно плащането, направете така че, да сте се разбрали още преди да плащате каквито и да било пари. Бюджета трябва да е ясен и да бъде одобрен от всички. Парите са едното нещо, което може да развали партито и да провали една, на пръв поглед, страхотна вечер. Най-добрият начин да си разделите разходите за ергенско парти е да направите индивидуална разбивка на цената за всички гости. Така всички ще се чувстват справедливо, че са платили еднаква част от общата сума.

Ергенско парти

Ергенско парти

Кога да бъде ергенското парти ?

Да направите ергенското парти деня преди сватбата е отживелица. Едно бурно ергенско парти означава, че младоженеца и кума, а и гостите най-вероятно ще са с махмурлук на следващия ден. Това от своя страна би довело до напрежение между младоженците и кумовете. В днешно време хората избягват да правят ергенското парти в деня преди сватбата и дори в седмицата преди сватбата.

Повечето експерти препоръчват ергенското парти да се планира средно между 1 до 3 месеца преди самата сватбена церемония. Това е още по-важно особено ако планирате ергенското парти да е на по-далечна локация. Ключът към успешното ергенско парти е да намерите уикенд или част от седмицата, които ще позволят на всички да присъстват и съответно да отсъстват от работа за няколко дни.
В този ред на мисли, повечето хора биха предпочели това да е през уикенда, тъй като всички ще са в почивен ден. Това от друга страна не е толкова подходящо, защото през уикенда ресторантите и баровете са препълнени. Това автоматично оскъпи и самото парти.

Ергенско парти

Ергенско парти

Кой е поканен на ергенското парти?

Списъкът с гостите за ергенско парти може да се окаже много по-сложен отколкото повечето шафери могат да си представят. Колко е голямо празненството? Какво е настроението на гостите? Отговорът на тези въпроси може да определи колко успешно ще е партито. Важно е да знаете, че ако поканите грешните хора, рискувате да съсипете цялата вечер .

При съставянето на списъка с гостите, преди всичко трябва да знаете колко хора би искал младоженецът да присъстват. Съставете си списък със задължителните гости, включително неговите най-близки приятели и роднини. Чак след това прибавяйте по-стари познати и съученици. Винаги се съобразявайте с бюджета, с който разполагате.

Едно от златните правила за ергенското парти е, че всички присъстващи трябва да са одобрени от младоженеца. В крайна сметка това е неговото празненство и само хора, които той харесва и уважава трябва да присъстват.

Също така направете си труда да проучите присъстващите и избягвайте да каните хора, които са в конфликт или между които има някакво неразбирателство. Ако младоженецът има приятели, които не се разбират или просто не се харесват, направете си труда да поговорите с тях лично. Предупредете да загърбят различията си за времето на празненството в името на младоженеца.

Ергенско парти

Ергенско парти

Идеи за ергенско парти:

1. Наемете къща на плажа или в планината. Наемете си дисководещ и поръчайте алкохол и нездравословна храна. Забравете за ежедневието и се отдайте на емоцията.

2. Наемете кемпер или отидете на къмпинг. Ако сте почитатели на риболова и купоните на открито, това е перфектна възможност.

3. Идете на круиз. Круизните кораби предлагат уникален набор от забавни възможности като барове, казина и басейни.

4. Посетете екзотична държава. Ако паспортите на екипажа са готови, разгледайте авиокомпаниите за евтини билети и всички затягайте коланите.

5. Организирайте сафари в пустинята. Отдавна не сте ходили в Дубай? Ами само 5 часа ви дели до това спиращо дъха изживяване.

6. Направете барбекю в задния двор. Запалете скарата, отворете студената бира и организирайте бюджетно ергенско парти в двора.

7. Идете на картинг, играйте голф и продължете в бара на хотела. Резервирайте местата до сцената и бъдете в центъра на купона и изпълнителите.

8. Наемете яхта, а вечерта отидете на бузуки бар. Гърция е само на около 300 км. Станете част от нощният живот на южната ни съседка. Изживяването е незабравимо, а настроението на макс.

9. Отидете на поход. Ако младоженецът е почитател на здравословния начин на живот, то походът би го зарадвал. Еднодневната екскурзия е чудесен начин да се насладите на природата и да прекарате смислени моменти с приятелите си.

10. Опитайте пейнтбол. Ако обичате състезанията, разделете се на отбори и направете няколко кръга пейнтбол. Все пак детето във всеки от нас е живо.

Сафари в пустинята

Сафари в пустинята

Ергенско парти – как да го организираме?

Като заключение, организацията на ергенското парти не е нещо изключително сложно, но е необходимо да спазвате елементарни правила и да си съставите план на действие. Планът трябва да се следва, за да не пропуснете нещо важно. Колкото повече информация имате преди планирането на партито, толкова по-лесна ще ви бъде организацията след това.

Относно това какво да правите по времето на самото парти, това зависи изцяло и единствено от интересите на младоженеца. Не забравяйте, че цялото празненство е в негова чест и всички вие се събирате да за го почетете.

Доверете ни се и ще организираме за Вас най-незабравимото ергенско парти, на което сте присъствали- Вашето! Отпуснете се и се наслаждавайте. Alfa Luxury Events – агенция за луксозни събития и сватби в България и чужбина.

За още идеи може да разгледате нашите страници във Facebook и Instagram

Риболов

Риболов

Парти на яхта

Парти на яхта

Уиски и мотори

Уиски и мотори

Голф

Голф